Mijn naam is EGbert Jan Boerma. In de jaren negentig heb ik met goed gevolg de opleiding ambachtelijk meubelmaken volbracht aan het Hout- en meubileringscollege te Amsterdam.Na een aantal jaren werkervaring in de scheepsinterieurbouw en de viool- en cellobouw ben ik in 2008 gestart met EGthout.

Het werk bij EGthout kent veel afwisseling door de diversiteit aan opdrachten. Grotere projecten pak ik aan door samen te werken met andere zelfstandig meubelmakers uit mijn netwerk. Mijn specialisme ligt op het gebied van het fijne meubelmaken in massief hout en steeds meer klanten weten EGthout daarvoor te vinden. Ik ben ambachtelijk meubelmaker maar ik maak ook dankbaar gebruik van de moderne technieken zoals de cnc machine en lasergraveermachine. 

Klanten komen soms met uitgewerkte ontwerpen die dan door mij uitgevoerd worden. Maar het kan ook dat ik aan de hand van wat wensen en maatvoering aan het ontwerpen sla. Soms resulteert dat in een eigenzinnige vormgeving, gedurfd, speels, het kan alle kanten op. Daarbij wijk ik soms van de gebaande paden kom zo tot een verrassend ontwerp.

Behalve dat EGthout voldoet aan de vraag naar handgemaakte tafels, kasten, t.v.kasten, badkamermeubels stoelen etc. is er ook een klantenkring die bij mij terecht kan voor kistjes en houten doosjes. Een aantal jaren geleden bedacht ik een procedé om mooie doosjes te maken met een kopshouten dekseltje. Daar is uiteindelijk allerlei werk uit voortgekomen, mede door de samenwerking met www.goeters.nl.

Door al dat gepuzzel met ontwerpen ontstaan soms ideëen die resulteren in objecten, meubels, gewoon voor het mooi.

Omdat ik graag verder kijk dan mijn meubelmakersneus lang is en kan genieten van net even wat anders; en hopelijk met mij nog andere mensen!     

 

Ik nodig u van harte uit om contact op te nemen voor vrijblijvende informatie en of een offerte.